19 November wandeltocht voor Brazilië

22 Mensen hebben zich nu aangemeld voor de sponsor wandeltocht voor Brazilië. De wandeltocht start op de Irenelaan 23 en loopt via Amerikalaang naar Atlantislaan. Vervolgens loopt de groep langs het gemeentehuis richting de Hoofdstraat waar bij trefpunt Sozo een consumptie wordt genuttigd. Het laatste deel van de wandeltocht gaat over de Europabrug de parkwijk en eindigt na een rondje door het park weer bij de kerk aan de Irenelaan. De totale afstand is ongeveer vijf kilometer. Sponsors kunnen bijdragen voor 1 bedrag of per gelopen kilometer.

Het geld wordt besteed aan speelgoed voor kinderen. De sponsorwandeling is toegankelijk voor alle sportieve belangstellenden. Er kunnen maximaal 70 deelnemers aan de sponsorwandeling deelnemen. De wandeling wordt afgesloten met een maaltijd in het gebouw van de Pinkstergemeente Stadskanaal aan de Irenelaan: het begin- en eindpunt van de wandeling.

De opbrengst van de actie wordt op zondag 27 november, in de vorm van een check aan de ambassadeur van de EZB overhandigd. Dit vindt plaats tijdens de themadienst in de Pinkstergemeente Stadskanaal. Daar zullen vertegenwoordigers van het kinderwerk in Brazilië aanwezig zijn.

Deze sponsorwandeling is een initiatief van de Pinkstergemeente Stadskanaal in samenwerking met de Evangelische Zending Brazilië. Deze laatste viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. De stichting EZB werd in 1966 opgericht en de initiatiefnemers Nico en Trijnie van Eijk werden vanuit de Pinkstergemeente Stadskanaal uitgezonden.