+123 456 7890 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043

Bouke – Rafaël wandelt voor de kinderen van de Wereld

doneer-hier

Doneer via stichting Zendingsreizen.nl

Bouke.goes.beregowo.shirt.voor.bannerEen paar jaar geleden was ik in Oekraïne. Ik was onder de indruk van wat ik daar zag: kinderen liepen in lompen op blote voeten in de modder. Met eigen ogen zag ik dat met weinig geld een groot verschil kan worden gemaakt. Door mensen zelfredzaam te maken, komen mensen uit de vicieuze cirkel van armoede.

Door te wandelen en door de Facebook pagina Bouke Rafael wandelt voor de kinderen van de wereld en de pagina wil ik aandacht vragen voor de kinderen die leven in arme landen en veel gebrek lijden.

Waarom wandelen?

Ik had last van morbide obesitas. Met andere woorden ik was zo zwaar dat mijn leven ernstig gevaar liep. Dit kwam mede door de medicijnen die ik kreeg. Toen ik door mijn internist andere medicijnen voorgeschreven kreeg viel ik binnen vier weken zestien kilo af. Ik besloot om er voor te zorgen dat ik meer ging afvallen en bezoek sinds dien de sportschool. Verder ben ik dus begonnen om lange afstanden te gaan wandelen. Sinds ik begon met wandelen in september 2014 ben ik al 45 kilo afgevallen.

Ik loop regelmatig vierdaagses en wandelingen tot 40 kilometer. Het is de bedoeling om de afstanden op te voeren tot 4 X 40 en 150 kilometer per wandeling. De totale afstand die ik wil afleggen is 12,5 keer de afstand van mijn huis naar het centrum van Beregowo, dat is 40.200 kilometer. Dus ruim één keer de wereld rond.

Hoe doe ik dat?

In Nederland worden jaarlijks verschillende officiële wandeltochten georganiseerd, denk aan de Nijmeegse vierdaagse of de strandzesdaagse. Maar ook de avondvierdaagse valt hieronder. Al deze tochten worden in een wandelboekje bijgehouden en afgetekend door de organisator. Het is dus verifieerbaar dat ik de afstanden die in het boekje staan ook echt gelopen hebt. Wanneer ik de afstand volbracht heb, ga ik werkelijk naar Beregowo lopen.

Wat gebeurt er met het geld?

Met het geld dat ingezameld wordt, worden projecten gericht op kinderen in nood gefinancierd. De lopende projecten zijn om kinderschoenen aan te schaffen voor zigeunerkinderen en om kinderen in Pakistan elke dag onderwijs te bieden.

Er is €15.000 voor 1000 paar schoenen nodig (lees meer op www.sem.org.ua/nl).

Voor een maand onderwijs voor één kind is € 7,50 nodig (lees meer op www.asiancare.nl).Zigeunerkinderen

Reageer via het Contactformulier

De status van deze actie:

Actief