Opbrengst sponsorwandeling Brazilië naar vrouwenproject

Op zaterdag 7 oktober organiseren we een sponsorwandeling om de arme gezinnen in Brazilië te helpen. Er zijn al een aantal deelnemers, maar we hopen dat zich nog veel meer mensen gaan aansluiten.

Lees meer over de wandeling

Menswaardig bestaan

In de armenwijk Nova Pousada (wat vertaald “Nieuwe Rustplaats” betekent) in Sabinópolis (Brazilië) wonen veel gezinnen die na de massale ontslagen op de boerenbedrijven in de binnenlanden enkele jaren terug hierheen zijn getrokken om te proberen een menswaardig bestaan op te bouwen.

Afzetmarkt

Voor ontbijt eet de doorsnee Braziliaan allerlei broodjes, koekjes en andere baksels gemaakt van meel en tapioca, en ook worden hartige hapjes altijd gewaardeerd, dus de afzetmarkt is gegarandeerd. Onder de verschillende activiteiten en cursussen die er worden aangeboden voor jong en oud is de bakcursus een groot succes.

Reikende hand

Voor het maken van deze producten is een speciale (voor deze vrouwen onbetaalbare) oven noodzakelijk. Wijkcentrum Nova Pousada wil deze vrouwengroep hierin de reikende hand bieden en ruimte en materiaal ter beschikking stellen om hun handel tot een succes te maken. De baksels kunnen dan mee worden genomen naar huis en van daar worden verkocht door de individuele vrouwen.

Enthousiast

De vrouwen, die meestal een laag zelfbeeld hebben, zijn razend enthousiast over het concept en staan te popelen om aan de slag te gaan! Wat zullen ze zich goed voelen als zij hun eigen inkomen kunnen genereren!

DE UITDAGING:

De bakoven kost rond de € 1350,00 (incl. installatiekosten). We zijn heel benieuwd of jullie deze uitdaging aan durven gaan, zodat deze oven kan worden geschonken aan de vrouwen van de Nova Pousada!

Lees meer over de wandeling

Doneer direct